Menstrual Cup Ελλάδα, brands, προστασία, εμπιστοσύνη, ελευθερία κινήσεων, μεγέθη, reviews, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα

Διαχειριστής
February 18, 2021

Τι είναι το Menstrual Cup;

Το Menstrual Cup Είναι μία πρωτοποριακή και αποτελεσματική διαχείριση του έμμηνου κύκλου, το οποίο συλλέγει αντί να απορροφά τη ροή της περιόδου. Είναι ανεκτό, απολύτως υγιεινό, οικολογικό και οικονομικό και είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε γυναίκα, ακόμη και εάν έχει ευαίσθητο δέρμα.

Ποια είναι τα οφέλη;

 1. Είναι άνετο, υγιεινό και διακριτικό.
 2.  Είναι σχεδιασμένο από ένα ελαφρύ, απαλό υλικό
 3.  Ενώ τα ταμπόν και οι σερβιέτες απορροφούν τις κολπικές εκκρίσεις, το Menstrual Cup τις συλλέγει 
 4. Είναι οικονομικό και οικολογικό.
 5. Διαθέτει υψηλές πιστοποιήσεις.
 6. Δεν περιέχει λευκαντικά, αρώματα είτε άλλες ερεθιστικές η αλλεργιογόνες ουσίες.
Menstrual Cup

Κλινικές Μελέτες και Αξιολογήσεις

 • Αξιοπιστια 96% 96%
 • αποτελεσματικοτητα 97% 97%
 • ασφαλεια 100% 100%
 • τιμη 95% 95%

Πως Λειτουργεί το Menstrual Cup;

Το Menstrual Cup είναι το βραβευμένο κύπελλο περιόδου που αντικαθιστά τις σερβιέτες και τα ταμπόν.

Τα κύπελλα περιόδου είναι ένα καινοτόμο κι επαναστατικό προϊόν υγιεινής, που χρησιμοποιείται κατά την έμμηνο ρύση. Τα κύπελλα περιόδου χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα κύπελλα περιόδου και στην Ελλάδα, όπου μάλιστα υπάρχουν φανατικές υποστηρίκτριες τους.

Κατασκευάζεται από 100% ιατρική σιλικόνη η οποία συμμορφώνεται με όλα τα διεθνή πρότυπα και έχει πιστοποίηση FDA 2018, SGS. Δεν περιέχει BPA, λατέξ, χημικά ή άλλα παράγωγα. Έτσι είναι κατάλληλο για όλες τις γυναίκες ακόμη και για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Οδηγίες Χρήσης – Μέθοδος Εφαρμογής και Αφαίρεσης

Εισαγωγή:

Να χειρίζεστε πάντα το κύπελλο με καθαρά χέρια. Για την πρώτη χρήση, αποστειρώστε το  κύπελλο σε βραστό νερό για 4 λεπτά.

Ακολούθησε τα βήματα:

 • Πρώτον.  Για δεξιόχειρες, κρατήστε πατημένο το κύπελλο από την κορώνα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα του αριστερού χεριού. Με το δείκτη του δεξιού χεριού, διπλώστε το  κύπελλο από οποιαδήποτε από τις 4 πλευρές του, στο βαθύτερο σημείο του. Θα διπλωθεί.
 • Δεύτερον. Εξαγάγετε το δείκτη και χωρίς να ξετυλίγεται πιάστε το κύπελλο με το δεξί χέρι. Βρείτε τη θέση που είναι πιο άνετη για εισαγωγή στον κόλπο.
 • Τρίτον. Διαχωρίστε τα κολπικά χείλη με το αριστερό χέρι και εισαγάγετε το  κύπελλο μέχρι να είναι ολόκληρο μέσα στον κόλπο (εκτός από το σωλήνα). Όταν αφαιρέσετε τα δάχτυλά σας, το  κύπελλο θα ξεδιπλωθεί μέσα στον κόλπο. Για να συμβεί αυτό, μπορείτε να το περιστρέψετε μέχρι να παρατηρήσετε ότι έχει αναπτυχθεί με επιτυχία. Μπορείτε να ελέγξετε γύρω από το κύπελλο με το δάχτυλό σας.
 • Τέταρτον. Τοποθετήστε το σωλήνα στον κόλπο, με τη βοήθεια των δακτύλων, έως ότου είναι απολύτως κατακόρυφος. Το κυπελλο θα είναι σφραγισμένο και έτοιμο να το απολαύασετε.

‘Αδειασμα:

Αδειάστε το κύπελλο τουλάχιστον μία φορά κάθε 12 ώρες. Ίσως χρειαστεί να το αδειάσετε πριν, ανάλογα με την ένταση κάθε εμμήνου ρύσεως. Πριν αδειάσετε, πλύνετε τα χέρια σας αν είναι δυνατόν με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Εισάγετε δύο δάχτυλα στον κόλπο και πιάστε το σωλήνα για να το εξαγάγετε, διατηρώντας πάντα την πίεση έτσι ώστε το αίμα να μην ρέει μέσω αυτού.

Εάν δεν είστε στην λεκάνη, προσέξτε να μην χυθεί το κύπελλο κατά την αφαίρεση του. Αδειάστε το κύπελλο στην τουαλέτα και πλύνετε το με ζεστό νερό ή καθαρίστε με χαρτί, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επανατοποθετήσετε το κύπελλο.

Μόλις το αδειάσετε, σηκώστε το σωλήνα προς τα πίσω στη θέση στεγανοποίησης, όπως υποδείχθηκε προηγουμένως.

Εξαγωγή:

Για να αφαιρέσετε εντελώς το κύπελλο, προχωρήστε όπως υποδεικνύεται από πάνω στο “άδειασμα”, αλλά αντί να σηκώσετε ξανά το σωλήνα, πιάστε τη βάση του κυπέλλου (όχι του σωλήνα) με δύο δάχτυλα και εξαγάγετε.

Σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιήσετε το Menstrual Κύπελλο μέχρι να βρείτε τον ευκολότερο και πιο κατάλληλο τρόπο για να το τοποθετήσετε, να το αδειάσετε και να το αφαιρέσετε. Μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το κάθε άτομο. 

Συντήρηση και καθαρισμός:

Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, πλύνετε το κύπελλο με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Μόλις τελειώσει η περίοδος, το κύπελλο πρέπει να αποστειρωθεί και επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά, στην επόμενη περίοδο.

Menstrual Cup

Μπορεί ένα Κύπελλο Περιόδου να είναι Αποτελεσματικό;

 

Θα αναρωτιέστε αν αυτό το μικρό πραγματάκι από σιλικόνη, μπορεί να λειτουργήσει και να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες. Εδώ δεν υπάρχει καμία δύσκολη απάντηση. Ναι. Είναι άνετο, λειτουργεί και έχει απίστευτα αποτελέσματα!

 1. Το κύπελλο συλλέγει το αίμα και σας προστατεύει από μολύνσεις. (Ενώ με τη χρήση των ταμπόν το βαμβάκι το απορροφά και μπορεί να προκληθεί μια ποικιλία φλεγμονών και λοιμώξεων).
 2. Χωρά περισσότερη ποσότητα από τα άλλα είδη γυναικείας υγιεινής και δεν είναι απαραίτητο να το αλλάζετε συνέχεια.
 3. Όταν γεμίσει το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τραβήξετε απαλά και να το αδειάσετε στην τουαλέτα.
 4. Η λειτουργία του είναι απλή και εύκολη. Το σημαντικότερο είναι πως είναι η πιο υγιεινή επιλογή για να διαχειριστείτε τις δύσκολες ημέρες του μήνα.
 5. Δεν χρειάζεται να το αντικαθιστάτε πολύ συχνά. Με καλή συντήρηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δέκα χρόνια.

 Επιπρόσθετα οφέλη από το Menstrual Cup

Φιλικό για τις γυναίκες με αλλεργίες. Δεν περιέχει αλλεργιογόνες, και ύποπτες για καρκινογενέσεις χημικές ουσίες, με τις οποίες επεξεργάζονται συνηθισμένα προιόντα υγιεινής, κατά την διαδικασία παραγωγής τους. Χωρίς τον κίνδυνο του Τοξικού σοκ. Με την χρήση του εναλλακτικά του ταμπόν, μηδενίζεται η πρόκληση Τοξικού σοκ (TSS).

 Τέλος οι οσμές. Εξαλείφονται τυχόν δυσάρεστες οσμές που μπορεί να φέρουν σε αμηχανία την γυναίκα, αφού οι εκκρίσεις δεν εκτίθενται καθόλου στον αέρα, όπως γίνεται με συνηθισμένες επιλογές υγιεινής, και δεν αναπτύσσονται βακτήρια, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εναλλακτικά του ταμπόν, δεν αφήνει υπολείμματα και ίχνη στο εσωτερικό του κόλπου.

Δεν στεγνώνει τον κόλπο, σε αντίθεση με τα ταμπόν. Δεν καταστρέφει τα υγιή βακτήρια που προστατεύουν από κολπικές λοιμώξεις. Το Menstrual Cup είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ιατρική σιλικόνη. Αυτή είναι υποαλλεργική και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων στο εσωτερικό του κόλπου, όπως συχνά παρατηρείται με τη χρήση ταμπόν.

Το επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση των σκουπιδιών από χιλιάδες σερβιέτες και ταμπόν, που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Πλεονεκτήματα του Menstrual Cup

Μπορείτε να το φορέσετε πριν από την περίοδο. Το κύπελο εμμηνόρροιας δεν στεγνώνει τα γυναικεία ευαίσθητα μέρη, όπως το βαμβάκι στα ταμπόν. Οπότε μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε από τα πρώτα σημάδια. Θα το φορέσετε πριν ακόμα ξεκινήσει η περίοδός σας και έτσι θα αισθάνεστε ασφαλής και θα αποφύγετε όλες εκείνες τις ενοχλητικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβούν ξαφνικά.

Συμβάλει στην βελτίωση της Υγιεινής. Δεν στεγνώνει τον κόλπο, σε αντίθεση με τα ταμπόν. Δεν καταστρέφει τα υγιή βακτήρια που προστατεύουν από κολπικές λοιμώξεις. Είναι βολικό όταν εργάζεστε ή όταν ταξιδεύετε. Είναι δυνατό να γίνουν όλες αυτές οι δραστηριότητες χωρίς να ανησυχείτε ότι θα λερωθείτε

Μπορείτε να το έχετε πάντα αυτό που χρειάζεστε μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι είτε πηγαίνετε στην δουλειά, είτε κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι, η θήκη με το Menstrual Cup είναι το μόνο πράγμα που θα παίρνετε μαζί σας. Θα είναι πολύ χρήσιμο να έχετε στην τσάντα σας και ένα σωληνάριο με υγρό σαπούνι. Συνεπώς, εύκολα μπορείτε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε μαζί σας, για την περίοδό σας.

Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ιατρική σιλικόνη. Αυτή είναι υποαλλεργική και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων στο εσωτερικό του κόλπου, όπως συχνά παρατηρείται με τη χρήση ταμπόν.

Το κύπελλο είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Τα απόβλητα είναι ένα τεράστιο ζήτημα σε όλο τον κόσμο και σε κάθε επίπεδο κοινωνικοοικονομικού φάσματος. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση των σκουπιδιών από χιλιάδες σερβιέτες και ταμπόν, που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Μειονεκτήματα του Menstrual Cup

 

 • Το προϊόν ειδικότερα στην αρχή θέλει κάποιο χρόνο έτσι ώστε να το συνηθίσει το σώμα. Συγκεκριμένα μετά από δυο τρεις χρήσεις, θα έχετε μάθει πώς να το κάνετε σωστά. Αν εφαρμόσετε τα παραπάνω βήματα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
 • Θα πρέπει το Menstrual Cup να πλυθεί, να καθαριστεί και να φροντιστεί σωστά και σχολαστικά έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μόλυνση στο σώμα. Θα είναι πολύ χρήσιμο να έχετε στην τσάντα σας και ένα σωληνάριο με υγρό σαπούνι. Συνεπώς, εύκολα μπορείτε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε μαζί σας, για την περίοδό σας.

50% Έκπτωση - Λήγει σε

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Menstrual Cup

Το Menstrual Cup μπορείτε να το αγοράσετε στον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή.

Η έκπτωση 50% ισχύει μέχρι τις 17th June 2024

 

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην προλάβετε την μειωμένη τιμή, αλλά και να έχει εξαντληθεί το Menstrual Cup, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Μην χάσετε άλλο χρόνο, αν πραγματικά θέλετε να αλλάξετε την ζωή και το σώμα σας.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμη σχετικά άρθρα!

Toxic OFF, Bio-σύμπλεγμα για να απομακρύνετε τα παράσιτα από το σώμα σας, τιμη, απατη, αγορα, δίαιτα, φαρμακείο, skroutz, οδηγίες χρήσης

Toxic OFF, Bio-σύμπλεγμα για να απομακρύνετε τα παράσιτα από το σώμα σας, τιμη, απατη, αγορα, δίαιτα, φαρμακείο, skroutz, οδηγίες χρήσης

Ακόμα κι ακολουθούμε υγιείς διατροφικές συνήθειες, αποφεύγουμε το αλκοόλ ή το κάπνισμα, οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα μας.

read more
Pest Reject – Απωθητής Παρασίτων, το υπερηχητικό απωθητικό τρωκτικών και εντόμων, κριτικές, reviews, τιμή, απάτη, forum, skroutz, η οικολογικά ασφαλή συσκευή

Pest Reject – Απωθητής Παρασίτων, το υπερηχητικό απωθητικό τρωκτικών και εντόμων, κριτικές, reviews, τιμή, απάτη, forum, skroutz, η οικολογικά ασφαλή συσκευή

Τα τρωκτικά και τα έντομα μπορούν να απομακρινθούν έυκολα με την οικολογικά ασφαλή συσκευή, το υπερηχητικό απωθητικό τρωκτικών και εντόμων Pest Reject. Το απωθητικό ζώων χρησιμοποιεί την τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που μεταδίδεται μέσω των καλωδίων στους τοίχους του σπιτιού σας.

read more
Germixil, αποτελέσματα, σύνθεση, πώς λειτουργεί, skroutz, forum, που να το αγοράσετε, τιμή, κριτικές

Germixil, αποτελέσματα, σύνθεση, πώς λειτουργεί, skroutz, forum, που να το αγοράσετε, τιμή, κριτικές

Οι παρασιτικές ασθένειες είναι πιο συχνό φαινόμενο από ό,τι νομίζουμε. Συνήθως, δεν έχουμε επίγνωση της ύπαρξής τους. Germixil είναι ένα διαιτητικό συμπλήρωμα ειδικά σχεδιασμένο για να σκοτώνει τα παράσιτα.

read more

Pin It on Pinterest

Share This